Foto's

Nieuw onderkomen voor Weggeefwinkel Ten Boer

In 2014 ontstond bij een aantal enthousiaste mensen in Ten Boer het idee om kleding en spullen weg te geven. Het doel erachter was dat mensen veel te veel weggooien, waar een ander juist heel blij mee zou kunnen zijn. Een belangrijk punt was ook dat het een plek voor iedereen moest zijn.

Er werd begonnen op de veranda aan huis. In december 2014 kreeg De Wereldwinkel een plek in het Dorpshuis Ten Boer. Hier werd de WGW gastvrij ontvangen door de gastheer, Johan Bulthuis. Maar al snel was deze locatie te klein. Ook bleek de functie van de WGW al snel breder. Op sociaal vlak nam de WGW een belangrijke plek in het dorp in.

Eigen pand

Redenen genoeg voor de vrijwilligers om op zoek te gaan naar een eigen pand. Naast meer ruimte hoefden alle spullen dan ook niet elke keer uitgestald en weer ingeruimd te worden. Dit was elke keer een enorme klus.

1 oktober 2020  opening

De vasthoudendheid en steun van de klanten bracht uiteindelijk wat de WGW zo graag wilde: een eigen pand. De gemeente is ook enthousiast over de functie van de WGW. Met een financieel ruggensteuntje van het Gebiedsteam Ten Boer, kan de WGW nu zijn intrek nemen in een bedrijfspand aan de Handelsweg in Ten Boer. 

Vanaf 1 oktober 2022 onze eigen winkel aan de Handelsweg 1A te Ten Boer
In de zomer van 2022 is naast de winkel een veranda met partytent gerealiseerd