Over de weggeefwinkel

Samen maken we de wereld een beetje leuker

Wist u dat er in Ten Boer sinds 27 sept. 2014  een weggeefwinkel is, waar u GRATIS kunt shoppen: kleding, schoenen, speelgoed, leuke hebbedingetjes, enz. 

Het idée hierachter is, dat deze dingen voor IEDEREEN te verkrijgen zouden moeten zijn. Tegelijkertijd heeft het ook te maken met  DUURZAAMHEID. Wat de een niet meer nodig heeft of leuk vindt, kan een ander weer gelukkig maken. We hebben op deze manier al heel wat mensen blij gemaakt. Weggooien kan altijd nog. 

Iedereen kan spullen brengen en/of meenemen. Het is geen ruilsysteem, dus je hoeft niet iets te geven als je iets wilt nemen (of andersom). De spullen die in de WGW staan, zijn dus niet alleen voor mensen met weinig geld bedoeld. De WGW vraagt geen geld voor de spullen, maar donaties zijn welkom om kleine onkosten te betalen. De WGW kan geldvrij functioneren, omdat alle medewerkers er vrijwillig werken en voor de huur van de winkel krijgt de Stichting WGW subsidies .

Spullen inleveren kan alleen tijdens de openingstijden van de WGW. Alle spullen moeten heel en schoon zijn. Elektrische  apparaten moeten nog wel werken. Alles wat binnenkomt wordt zorgvuldig gecontroleeerd. Helaas kunnen we geen grote spullen en geen boeken gebruiken door gebrek aan opslagruimte. 

Maar niet alleen voor spulletjes zijn we er. Het sociale aspect staat bij ons hoog in het vaandel: een schouder, een luisterend oor, een kopje koffie of thee ..... Even weer onder de mensen zijn,omdat het leven soms best een beetje zwaar kan zijn.

Openingstijden: Elke maandag, dinsdag en donderdag van 9 - 15 uur en de 1e zaterdag van de maand van 10 - 15 uur. 

Onze gezellige winkel is vanaf 1 oktober 2020  gevestigd in de hal, Handelsweg 1a te Ten Boer. 

Graag zien wij u een keer bij ons in de WGW binnen komen.

Het team van de WGW.