Over de weggeefwinkel

21 dec.2017: kerstmarkt obs De Huifkar

Dinsdag 14 maart

Wat was het gezellig druk vanmorgen . Veel meegegeven en tegelijkertijd ook veel mooie spullen  aangenomen. We zijn er erg blij mee!                                                                      

 Hartelijk dank, zowel de brengers als de halers.

Veel mensen denken dat onze weggeefwinkel er vooral is om de minima te helpen en deels is dat natuurlijk ook zo. Maar we vinden het ook fijn als kleding en spulletjes een tweede leven krijgen, in plaats van in de afvalbak te belanden. Daarom is de weggeeefwinkel  er voor iedereen.

En we kunnen ons heel goed voorstellen dat men mooie spullen brengt en in de winkel een klant treft die ‘het makkelijk kan betalen’ en dan denkt  van ‘ja, maar daar doe ik het niet voor….’              De ruim 2 jaar dat we nu bezig zijn heeft ons geleerd dat niets is wat het lijkt. Tijdens de gesprekken die we met de mensen hebben komen we er soms achter dat velen (te) zwaar beladen door het leven gaan en daarom even bij ons komen: voor een kop koffie, een schouder, een luisterend oor. Vaak is dat stukje aandacht nou net wat men even nodig heeft! En als men dan ook nog iets vindt wat men nodig heeft of blij van wordt,  dan is onze missie geslaagd!

Daarom: wie u ook bent, hoe u er  ook uitziet, maar bovenal hoe u zich ook voelt…. Voel u welkom! Tot gauw.